A klasszikus borotválkozás szerelmeseinek

Gyártók

Balatoni Szappan

Balatoni Szappan

"Balatonkeresztúr a Balaton nyugati részén, Fonyód és Keszthely között található község, a Balaton-Felvidéki Nemzeti Park területén, közvetlenül a Balaton napsütötte déli partján. Családi manufaktúránk itt található. Történetünk 2008-ban kezdődött, amikor érzékeny bőrű gyermekeinknek kellett jól és kíméletesen tisztító mosakodószert találnunk. A textíliákat is bőrbarát mosószerekkel -mosódióval és mosószódával- kezdtük mosni.

Hasonló problémával küzdő ismerőseink megelégedéssel használták szappanjainkat. A fokozódó igény magával hozta, hogy a gyártáshoz és a forgalmazáshoz szükséges feltételeket megteremtsük.

Célunk a környezetvédelem és a bőrünk egészsége, ez késztet bennünket arra, hogy minél jobb minőségű, tisztító és ápoló hatású szappanokat készítsünk, környezettudatos módon. Alapanyagainkat magunk termeljük, vagy ellenőrzött forrásból származnak, illetve helyi termelőktől szerezzük be. Pálmaolajat kizárólag tanúsítvánnyal rendelkező, fenntartható termelésből származó helyről vásárolunk – jövőbeli célunk a pálmaolaj teljes elhagyása a receptúrákból.

Kis tételben gyártunk. Minden munkafolyamatot mi végzünk, ez a garancia arra, hogy a kézműves jelleg és a minőség állandósága biztosított legyen.

A tervezést, a fejlesztést, a gyártást és a csomagolást magunk végezzük. Szakmai támogatást kapunk néhány kiváló szakembertől:  egy kémikus, egy gyógyszerész és egy biológus segít nekünk, hogy minőségi kozmetikumot gyárthassunk

A szappan felhasználási módját figyelembe véve, többféle készítési módot alkalmazunk. Ismereteinket, tapasztalatainkat folyamatosan bővítjük."


 

 
 
 
Extro Cosmesi

Extro Cosmesi

Settimo Torinese városa Olaszországban, Piemont tartományban található, nem messze Torinótól. Az Extro Cosmesi manufaktúránál a hagyományok nem csak a múltat, hanem a jelent és a jövőt is jelképezik egyben.
A kezdetben kizárólag parfümkészítéssel foglalkozó Donato Ciniello által megálmodott borotvakrémek, after shave EDT-k (Eau de toilette), after shave lotion-ok, borotvapamacsok, szakállolajok és egyéb borotválkozási kiegészítők a mai napig manufakturális körülmények között készülnek helyben és a legmagasabb igényeket is kielégítik. Finom, hagyományos és egyben modern, határozottan férfias illatok, kiváló minőség és elegancia jellemzi az Extro termékeit.
Különlegességük pedig, hogy mindegyik krém, after shave kiváló minőségű, kellemes állagú és nagyon jó illatú, borotválkozás után valóban úgy érezzük, hogy felfrissülünk és törődünk magunkkal, a bőrünkkel. A kellemes illatok pedig hosszú órákig érezhetők, nem tolakodóan, mégis határozott frissességet biztosítva megjelenésünknek.
Fontos megemlíteni, hogy a nagy kiszerelésű termékek (borotvakrémek 150 ml, after shave EDT 100 ml) hosszú hónapokra biztosítják a borotválkozás kellékeit. Minden Extro termék üvegedényben vagy adagolóval ellátott üvegben kerül forgalomba, így a termékek minősége hosszabb idő után is változatlan marad.
Büszkék vagyunk arra, hogy ezek a csodás termékek már webáruházunkban és néhány Extrametál üzletünkben is elérhetők.
Próbálják ki őket, nem fognak csalódni!

 

"Néhány lépésre Torinótól a hagyomány nem a múlt, hanem a jelen és a jövő. Mindez egy fantasztikus szalonban, egy fodrászbutikban, amely klasszikus és elegáns. Ha szeretsz vigyázni magadra, ne hagyd ki Donato Ciniello, a parfümművészet zsenijének sztratoszférikus termékeinek megvásárlását!"

Robert Klaas Solingen

Robert Klaas Solingen

Több, mint 180 évvel ezelőtt alakult a mai Robert Klaas cég, amelynek székhelye Solingen városa. A mai napig a cég egy családi vállalkozásként működik, immár hatodik generációjában.  Az alábbiakban ismertetjük, milyen fontos mérföldkövek voltak a Robert Klaas cég életben:

1834: Peter Daniel Pauls, egykori ollókészítő és a későbbi tulajdonos Friedrich Robert Klaas apósa által alapított zsebkésgyár a Merscheid község Scharrenberg birtokán.

1843: A Merscheid polgármesteri hivatalához tartozó Mankhaus lakóház megvásárlása és a cég áttelepítése erre a helyre. Ezen a helyen Mankhausenben a Robert Klaas társaság ma is működik.

1850: Kiváló minőségű három- és négyréteges zsebkések gyártása kezdődik el a gyárban. Első nagy megrendelést megkapja a gyár az Egyesült Államokból, Észak-Amerikából.

1869: A cég bejegyzése  "Robert Klaas" névvel.

1893: A "Störche" gyári védjegy bejegyzése a nyilvántartásba.

1897: Robert Klaas nyugdíjba vonul és átadja két fia, Walter és Ernst Klaas részére a céget. 

1908: Négyemeletes üzleti épület építése, elsősorban raktározás, szállítás és adminisztráció számára.

1934: A cég ünnepli a századfordulót a munkavállalók és az üzletfelek körében. Solingen városa a gyárhoz vezető utcát elnevezi Robert-Klaas-Strasse-nak. Dél-Amerikával, különösen Brazíliával és Mexikóval fennálló üzleti kapcsolatok kialakítása és bővítése.

1948:Új reprezentatív hálózat létrehozása Németországban és Európában.

1983: A korábbi "Hahn und Henne" és "Hen & Rooster" márkanevek felvásárlása a korábbi Bertram cégtől. 

2009: A cég megünnepli a 175. évfordulóját.


 

 
 
 
 
Buck

Buck

Egy fiatal kanadai kovács tanítvány, akit Hoyt Buck-nek neveztek, jobb utat keresett az acél edzésére, hogy hosszabb ideig tartsa az élét. Egyedülálló megközelítése 1902-ben hozta létre az első Buck kést. Hoyt minden kést kézzel készített, kopott reszelőpengét használva nyersanyagként . A második világháború alatt nagyra értékelté kézműves munkáját. Hoyt legidősebb fia, Al a csendes-óceáni északnyugatról San Diego-ba költözött, miután befejezte a haditengerészetet egy évtizeddel korábban. Hoyt és felesége, Daisy 1945-ben költöztek Al és fiatal családjával, és H.H. Buck and Son nevű üzletet alapítottak.
Apja halála után Al tartotta az újonnan kialakuló egyéni késtevékenységet 1961-ben a Buck Knives, Inc. beágyazásáig. Al bemutatta a fiát, Chuckot aki még fiatal volt a késüzletben, és Chuck és felesége, Lori, mindketten részt vett a vállalat beindításakor. 1964-ben a késipar forradalmasította a 110-es modell összecsukható vadászkés bevezetését, így a Buck Knives vezető szerepet töltött be a területen. Az a pozíció, amit ma is büszkén tartanak.
Chuck sok éven át dolgozott elnök-vezérigazgató-helyettesként a cégben, mielőtt 1999-ben átadta volna a fiának, CJ-nek a vezetést. Chuck a Bizottság aktív elnöke maradt egészen 2015-ig. Lori most az igazgatótanácsban dolgozik, és aktívan részt vesz a Buck promóciós rendezvényeken az Egyesült Államokban, folytatva Chuck örökségét.
CJ, a negyedik generációs családtag, aki a Buck Knives-t vezeti, és a jelenlegi vezérigazgató, igazgató és elnök, 1978-ban kezdett a cégnél a gyártósoron. "Több, mint egy évszázada segítünk az embereknek abban, hogy megbízható és hiteles, élezett termékekkel éljenek. Mivel a saját nevünk a késen van, a minőség, a fókusz és a részletekre való figyelem nagyon személyes."
Hoyt és Al Buck találékonysága a céget a térképre helyezte. A folyamatos elkötelezettségük az innovatív új termékek kifejlesztésére egyre javult a harmadik és negyedik generációs Buck családtagok idején, amelyek Buckot a mára sikeres gyártóvá tették. Őszintén szólva ez az, amit ügyfeleik várnak a Buck-tól.


 

 
 
 
 
Dreiturm Solingen

Dreiturm Solingen

"1829-ben Johann Abraham Schmidt, aki az asztali kések összeállításának művészetét tanulta ki, megalapította a J.A. Schmidt & Söhne céget, nem messze a mai Solingen Gräfrath városától. Zseb-, asztali- és húskéseket gyártottak. Termékeiket elsősorban a naumburgi és lipcsei vásárokon értékesítették. Ahogy a családi krónika írja: "Az út Lipcsébe 10 napig tartott gyalogosan, napi 10 órás meneteléssel, később Elberfeldből postai úton három nap és három éjszaka hosszú út vezetett, [...] Ehhez 8 nappal előre kellett jelentkezni".
Az akkoriakkal ellentétben a kereskedelem fő hangsúlya a szakkereskedelemben van, az utazás is sokkal kényelmesebbé vált. A Dreiturm védjegyet 1856-ban jegyezték be.

Amikor Johann Schmidt fia, Gustavo Schmidt 1890-ben átvette az üzletet, a termelés már új épületekben folyt. A mai napig a Dreiturm árukat éppen ezen a Wernerstrasse (Werner utca) alatti ingatlanon gyártják. A gyártási folyamat is ugyanaz maradt. Manufaktúránk kezdete óta csak a legjobb szakemberekkel dolgozunk együtt.

A 19. században az üzletet a következő generáció fiai vették át. A mai vezérigazgató, Axel Schmidt 1973-ban lépett be az üzletbe. Ő vezeti a J.A. Schmidt & Söhne vállalatot az 5. generációban. Lánya, Maike Schmidt-Gäbel 2004 óta dolgozik a vállalatnál.

Családi hagyományainkra éppoly büszkék vagyunk, mint elhelyezkedésünkre és termékeinkre. A hagyományokhoz való közelség és a generációról generációra átadott tapasztalat felbecsülhetetlen értéket jelent számunkra. 2014. augusztus 1-jén ünnepeltük 185. születésnapunkat!

A DREITURM a Solingenben készült legmagasabb minőséget jelző márka - 1829 óta."

Ganzo

Ganzo

A világhírű kínai Ganzo márkát több, mint 20 évvel ezelőtt alapították Yangjiang városában, Guangdong tartományban. Akkoriban egy kis csoport szakember volt, akik igazán szenvedélyesen szerettek volna minőségi és megfizethető árú késeket gyártani.

A vállalat gyorsan növekedni kezdett, szinte azonnal a hazai piacon való megjelenés után, mivel termékei kiváló minőségűek. Mostanra a cég elérte a nagy nemzetközi vállalat státuszát. A termékkínálatot multifunkciós szerszámok és élezők bővítik, amelyek biztosítják a szerszámok szakszerű karbantartását. A Ganzo kések, multifunkciós szerszámok és élezők nagy népszerűségnek örvendenek messze az ország határain túl is: az Egyesült Államokban, Németországban, Olaszországban, Spanyolországban, Franciaországban és mintegy három tucatnyi országban.

A multi-szerszámokat is úgy tervezték, hogy a készletben lévő minden egyes eszköz kényelmesen használható legyen. A különböző modellek funkciói számban és célban is különbözhetnek, de az eszközök széles választékából minden vásárló kiválaszthatja azt, amelyik megfelel az igényeinek.

Ugyanilyen pozitív visszajelzést kapnak a vásárlók a Ganzo élezőkről, amelyek választékában otthoni használatra és túrázásra szánt modellek egyaránt megtalálhatók, mind a profik, mind a kezdők számára. Az egyes modellek megkülönböztető jellemzője azonban a nagy hatékonyság.

A Ganzo cég több mint száz szabadalmat kapott saját gyártási módszereit és funkcionális részleteit fejlesztve. Azoknak a termékeknek, amelyeket a nemzetközi szabványok szerint kell tanúsítani, át kell esniük ezen az eljáráson, és ezért minden szigorú követelménynek meg kell felelniük a szabványoknak való megfelelés érdekében. Ezenkívül a kiváló minőségű berendezések és az alapos minőségellenőrzési rendszer használata lehetővé teszi a Ganzo számára, hogy kiváló eredményeket érjen el. Ezeket a tényeket a Ganzo élezők, kések és multifunkciós szerszámok népszerűségének stabil növekedése igazolja.

A megingathatatlan minőség a vásárlók széles köre számára megfizethető költségekkel kombinálva - ezek a Ganzo multi-szerszámok, kések és élezők jellemzői.

Herbertz Solingen

Herbertz Solingen

A C. Jul. Herbertz cég közel 150 éves vállalati történelemmel rendelkezik, nagy hagyománya van a vágóeszközök gyártásában és forgalmazásában. 1868-ban Carl Julius Herbertz alapította a céget a solingeni Klingenstadt-ban (A Kések Városa), amely ma már komoly hírnevet szerzett a német határokon túl is. Az ötödik generációban a családi vállalkozás most Thomas Venjakob ügyvezető igazgató közreműködésével és a tulajdonos Ulrich Hartkopf vezetésével folytatódik. A nagypapa egy élező mester és késkészítő volt; azonban az apja, Klaus Hartkopf volt a mai virágzó cég alapítója. Ő építette újra a lerombolt gyárat a II. Világháború után, amelynek hatására folyamatosan növekedett az ügyfélkör, és megnyerte az első nagyobb ügyfeleket is Dél-Németországban, majd az összes többi területen a német és más európai országokban. Ma, alig elképzelhető, hogy az 1940-es évek végén meglátogatta az ügyfeleket motorkerékpárral – mert nem volt pénz egy autóra. Ulrich Hartkopf most a Herbertz egyedüli tulajdonosa. A mottó szerint: "Nincs semmi, ami nem javítható" Herbertz különös hangsúlyt fektet a minőségre és a kiegészítő szolgáltatásokra. Emellett a népszerű saját márkás Herbertz termékek bevezetése illetve a világhírű késmárkák forgalmazása: Buck, Gerber, Cold Steel, Opinel, Nieto, Light, EKA, Martiini, Fox, Stanley és a Puma. A folyamatos termék bővítések és fejlesztéseknek köszönhetően a  C. Julius Herbertz cég mára Európa egyik vezető vállalatává vált a sport, outdoor, szabadidő, a vadászat és gyűjtő kések profiljában. Egy speciális szolgáltatás, amelyet a C. Julius Herbertz kínál, az ingyenes Messerclub katalógust, amelyben a késbarátok számára széleskörű információt nyújt az új termék trendekről és az innovációkról.


 

 
 
 
 
 
Laguiole En Aubrac

Laguiole En Aubrac

A világon sok gyártó állít elő Laguiole késeket, de csak egy olyan van mint a francia Laguiole en Aubrac cég, akik kézi manufaktúrában készítenek  - Aveyron-ban.

Az első kést 1829-ben készítették el, Laguiole-ban, egy kis hegyi falucskában – mely egy nagyon egyszerű, szinte dísztelen kés volt, amelyet a földeken dolgozó embereknek munkakésének szántak.

Fontos megemlíteni, hogy Franciaországban két régióban gyártanak Laguiole késeket: az egyik a Laguiole-régió, amely az első Laguiole kések bölcsője; valamint a Thiers-régió, - amely a francia késgyártás fellegvára. Ezen a két régión belül is nagyon fontos elkülöníteni a kézi és a gépi gyártással dolgozó cégeket.

A Laguiole en Aubrac kizárólag kézi manufakturális körülmények között dolgozik. Az ő védjegyük a kések hátoldali rugóján díszítőelemként megjelenő méhecske és az ugyanitt hosszan végigfutó szimpla- ,dupla- vagy triplasoros cirádás hátoldali rugódíszítés, amelyek mind-mind a mesteremberek szabadkézi munkáit dícsérik. 

A Laguiole en Aubrac márkát az általuk készített kések gyártási ideje is megkülönbözteti a tömegtermelésben gyártott, más Laguiole termékektől.

Minden Laguiole en Aubrac kés egyedi remekmű. A kés acélját kézzel kovácsolják és a formázást, beállítást is mesteremberek végzik, szintén kézzel. 

Az egysoros hátoldali rugódíszítéses kések a gyártás folyamán 109, a kétsorosak 166, míg a háromsorosak 216 különböző gyártási lépcsőfokon haladnak át, amíg elkészülnek.

A kések markolatán található még egy tradicionális, úgynevezett pásztor-kereszt motívum, amelyet a legtöbb Laguiole en Aubrac kés markolatán megtalálhatunk. A kések eredetiségét a következőképpen tudjuk felismerni:

  • tudjuk a pontos származási helyét
  • a kés mellé járó eredetiségi igazoláson található garancia időtartamát ismerjük
  • a kés gyártása során felhasznált minden anyag természetes eredetű 
  • a kések összeszerelése és befejezése is kézimunkával készült

A Laguiole kések aranykorukat az 1980-as években „élték”,miután az 1920-as évektől kezdve népszerűségük csökkenő tendenciát mutatott a Thiers városában történő gyártási iparosításnak „köszönhetően”. Ekkor majdnem teljesen eltűnt a kézi manufaktúrában készült kések iparága, azonban négy mesterember Montézic városkában, nem messze Laguiole városától,összeállt, hogy a régi hagyományokat megőrizzék és ne hagyják teljesen iparosodni a Laguiole kések gyártását. Ezzel tértek vissza a kézi manufaktúrában készült Laguiole kések a piacra.

A Laguiole en Aubrac kétféle acélt használ kései pengéihez: hagyományos szénacél – ennek előnyei a következők: könnyen élezhető, kitűnő éltartó tulajdonságokkal bír; hátrányai: gyakran kell élezni, foltosodhat vagy rozsdásodhat, nagyon puha acél. A másik típusú acél, amit használnak a gyártásnál: 12C27 Sandwik rozsdamentes acél – előnyei más acélokhoz képest: könnyen élezhető, kitűnő éltartó, sohasem rozsdásodik.

Az első Laguiole kések markolata szaruból vagy csontból készült, mert ezek az anyagok álltak rendelkezésre leginkább akkor. Ezek a természetes anyagok számos mintával és a természet formálta színnel örvendeztetnek meg bennünket, de fontos tudni, hogy például a szaru végéből, tetejéből készített markolat jóval minőségibb, értékesebb és keményebb anyag, egyedi mintázattal, mint a szaru közepéből (a puhább részéből) vett (préselt szaru) anyag.

A Laguiole en Aubrac híres arról is, hogy nagyon sokféle, különleges, ritka fafajtával dolgozik, például a Franciaországban őshonos fafajtákkal - vadrózsa, akác, puszpáng, tölgy, kőris, magyal, vadcseresznye, tiszafa, dió, olajfa, alma, szilva, boróka; vagy az importált exotikus fafajtákkal: wenge, mutenja, St.Martin, Cayenne, teak, ébenfa, paliszander, pisztácia.

Ma már a markolatok között is vannak divatosnak számító anyagok, ilyen például a mamut agyar vagy a csont. A hagyományos Laguiole en Aubrac kések már nemcsak a zsebkések funkcióját töltik be, hanem átvándoroltak az asztalra is, így a zsebkés modellek között gyakran találkozhatunk dugóhúzóval kiegészített modellekkel is, valamint a cég választékában ma már többfajta evőeszközkészlet, tálalóeszköz és kínálótál is szerepel. A dugóhúzós modellek mára már a bor világát is meghódították. 

A legújabb termékek a Laguiole en Aubrac palettáján a gyönyörű, akácfából készült, kézi gyártású tálak és vágódeszkák különböző méretekben, stílusban és formavilágban.


 

 
 
Laposa

Laposa

Laposa Birtok

Egy család, egy borászat, egy birtok és sok-sok gasztronómiai élmény a beach foodtól a modern bisztró konyháig. Birtokunk mára Badacsony egyik legkedveltebb borászatává vált, büszkék vagyunk rá, hogy borainkkal megmutathatjuk a borvidék minden ízét és értékét.

Családunk alapvetően tradicionális, helyi szőlőfajtákkal foglalkozik, amelyek a vulkanikus eredetű tanúhegyek legjobb területein teremnek. A borok köré épültek a vendéglátóhelyek, ahol a kóstolók mellett izgalmas ízekkel és programokkal várunk minden Badacsonyba látogatót egész évben. Badacsony központjában, a Hableányban karnyújtásnyira készülnek a borok a látványborászatban, ahol a tartálytérben túra közben mutatjuk be a borkészítés fázisait – a pincében már pezsgőüzem is helyet kapott. A Laposa Birtok teraszán a Badacsony oldalában kóstolás közben a legszebb balatoni panoráma tárul eléd.

Fontosnak tartjuk, hogy Badacsonyt és a Badacsonyi borvidéket megismertessük a világgal. Helyben pedig szeretnénk közösséget építeni, átörökíthető értékeket teremteni, időtálló beruházásokat létrehozni és hosszú távú szemléletet kialakítani – gazdasági szempontból is. Olyan fenntartható fejlődésre törekszünk, amely összhangban van a természet ritmusával. Fontos célunk, hogy igazi életpályamodellt biztosítsunk a helyi fiatalok számára, megmutatva azt, hogy vidéken is lehet boldogulni.

Minden évben fejlődünk, bővülünk, majdnem minden évben gazdagodunk egy-egy új hellyel. 2019 egyértelmű mérföldkő a birtok életében, a Hableány felújításával és újranyitásával egy olyan modern birtokközpont jött létre, mely a régió számára is fontos közösségi tér és találkozó pont tud lenni. Végre minden egy helyen van, borbár, bisztró, borbolt is helyet kapott az épületben a feldolgozó és a pezsgő üzem mellett, valamint az irodánk is itt található. A bisztróban ülve rálátni a tartálytérre, ahol a borok tényleg karnyújtásnyira készülnek.

Pincészetünkben alapvetően fehérborokat készítünk. A Badacsonyi borvidékre jellemző, tradicionális, helyi szőlőfajtákkal dolgozunk. Évente körülbelül 500 000 palack bort készítünk, főbb fajtáink az Olaszrizling, a Rajnai rizling, a Szürkebarát, a Kéknyelű, a Furmint és a Juhfark. Vannak hosszan érlelt, hordós, dűlőválogatott tételeink, és vannak friss, reduktív boraink is, minden alkalomra találsz megfelelő kíséretet.

Borainkban – amelyeknek intenzitását és tisztaságát korszerű technológiák alkalmazása adja – igyekszünk megmutatni a bazalthegyek minden szépségét. Alaptételeink (Friss, Illatos és Rosé) gyümölcsösebbek, könnyedebbek, míg komolyabb borainknál hangsúlyosabban van jelen a termőhelyre jellemző ásványosság, amely minden esetben eleganciával párosul.

A borkészítésnél a könnyedségbe zárt komplexitásra törekszünk: a borokban legyen benne minden íz, legyenek jó ivásúak, mutassák meg a termőhely és a fajta jellegzetességeit– vigyázunk azonban arra, hogy ne legyenek hivalkodók és túlzók.

Minden 1978-ban kezdődött a Balaton-felvidéken – egészen pontosan egy vonaton, amelyen a szüleink találkoztak. Nem sokkal később, még ugyanabban az évben megtörtént a házasságkötés is, a Hableány épületében, mely ma birtokunk központja. Így egyesült hát a budapesti „kádár” Laposa család és a badacsonyi „szőlőműves” Barabás család. Szüleink nászajándékba egy kis présházat kaptak a Balaton-felvidéken, ahol később egyre több és több időt töltöttünk mindannyian.

A borászat már a ’90-es évek elejétől bővülni kezdett. Édesapánk remek érzékkel választotta ki a legjobb területeket a Badacsonyi borvidéken, így Badacsonyban, a Csobáncon és a Köves-hegyen vannak a legnagyobb parcelláink. A mai napig az akkor vásárolt területek adják a Laposa Birtok gerincét, amely mára 30 hektárosra nőtt.

A család az utóbbi 10 évben végleg Budapestről Badacsonyba költözött. Szüleink, dr. Laposa József és Nóra időközben visszavonultak, a főbb feladatokat pedig mi – a második generáció - vettük át tőlük.

"Nem a klasszikus történetet jártuk be, mi Budapestről költöztünk vidékre. Nem nehéz beleszeretni ebbe a tájba... Lehet, hogy a messziről jött ember tud csak igazán lokálpatriótává válni?! Hiszünk abban, hogy a természeti és gazdasági egyensúlyt fenn lehet tartani közvetlen környezetünkben. Ezért vásároljuk helyi termelőktől a régióban megtermelt alapanyagokat, a szezonalitást szem előtt tartva. Ezért álmodunk évről évre valami újat, egy helyet, ahova mi is szívesen járunk, ezért szervezünk programokat, melyeken szívesen részt veszünk, építjük és fejlesztjük Badacsonyt, mert itt a jövőnk." (Laposa Bence)

Badacsony Magyarország ékszerdoboza, és ezt szeretnénk minél többeknek megmutatni. Hisszük, hogy ez a világ egyik legszebb szeglete, a Balaton partján. Található itt: tanúhegy, kőtenger, túraút, kilátó, kápolna, templom, és persze a pince mélyén izgalmasabbnál izgalmasabb fehérborok: Olaszrizling, Szürkebarát, Kéknyelű... A Hableány Badacsony központjában van, közel a strand, a kikötő, az Egry József Emlékmúzeum és a Hotel Bonvino. Innen a hegyre indulva a Római út és Kisfaludy út sarkán található kedvenc laza helyünk, a frissTerasz, ahol hamburger, napernyő, DJ, koncert, gyereksarok, gyerek program, sportközvetítések és jó borok várnak. Tovább a Kisfaludy úton, a jobb oldalon a hegy legromantikusabb helyét találjuk, a Szőlőhegy Bisztrót, ahol a száz éves lugas alatt csodálatos panoráma mellett fogyaszthatjuk el a magyar konyha klasszikusait. A Laposa terasz pedig még feljebb, a régi Bogyay birtokon, a hegy oldalában, félúton a hegy csúcsa felé várja a vendégeket. Innen séta távolság az összes nevezetesség, a Kisfaludy-ház, a Szegedy Róza ház, a Rózsakő, a Ranolder kereszt, a kék túra badacsonyi szakasza, vagy a Kisfaludy kilátó. Az Északi part nevezetességei is könnyen elérhetőek, mint a Tapolcai tavasbarlang, a Káli-medence, a Káptalantóti piac, a Csobánc és a Szigligeti Vár.

"Minden évjárat más, minden terület egyedi, minden fajta különleges. A borkészítés során egy nagyobb hibát tudunk elkövetni annál, hogy másokat utánzunk: ha önmagunkat ismételjük folyton.”

Remington

Remington

"Vadászok és lövészek generációi bíztak a legendás Remington lőszerekben a muskétáktól napjainkig. Az Arkansas állambeli Lonoke-ban amerikai munkások által töltött, úttörő sport- és vadászlövedékek széles választéka azt ígéri, hogy minden alkalommal, amikor meghúzzák a ravaszt, elvégzik a munkát. A Remington lőszereknél mindazokért vagyunk itt, akik töltényt töltenek kézifegyverükbe, puskájukba vagy sörétes puskájukba.

Mi már 1816 óta itt vagyunk. A Remington és Amerika együtt harcolt és nyert háborúkat, milliók asztalára tett ételt, és számtalan generációt hozott össze a lőtéren és a terepen. Büszkék vagyunk minden egyes lövedékre, amely a gyárunkban gördül le a gyártósorról. A lőszerekre, az innovációra és a minőségre összpontosítva új lendületet adunk vállalatunknak, hogy Ön továbbra is megbízhasson márkánkban és termékeinkben - mindezt úgy, hogy közben hűek maradunk a Remington legendás örökségéhez és amerikai ikonként való tekintélyéhez.

Üdvözöljük a Remington új korszakában."
 

 

"Lonoke, Arkansas - 2022. január 18. - A Remington bejelentette, hogy a Remington kések ikonikus sorozata újjászületett. A Remington-rajongók, sportolók, késrajongók és gyűjtők mindenhol újra megtalálhatják a Remington evőeszközök széles választékát, amelyek a jól ismert Big Green márkajelzést és minőséget mutatják be. Az új és átfogó választék hamarosan megvásárolható lesz Amerika-szerte az üzletekben, valamint a www.remington.com oldalon.

"Nagyon sokan nőttünk fel egy-két Remington késsel a zsebünkben" - mondta Danny Evans, a Remington tartozékokért felelős igazgatója. "Az, hogy a Remington késeket visszahozzuk a következő generáció számára, a Remington név és történelem egy ilyen ikonikus részét képviseli."

A Remington négy fő késsorozatot vezet be, mindegyik sorozat zsebkés, összecsukható és fix pengéjű késváltozatokat tartalmaz. A Woodland Series, a Backwoods Series, a Hunter Series és a Guide Series jellegzetes dizájnnal és minőségi kézműves munkával párosul.

Ezen kívül a kezdeti késkészlet tartalmazza a kézzel készített USA-beli Bullet Knife-ot, egy Everyday-Carry vagy EDC késkészletet, egy Sportsmen's Series sorozatot számos, a szabadtéri életmódhoz tökéletes késválasztékkal, valamint a Remington kollekció művészeti alkotásait és vadászjeleneteket tartalmazó gyűjtői ón ajándékkészleteket."

Stanley

Stanley

"A Stanley márka több, mint 100 éves múltra tekint vissza. William Stanley Jr. feltalálótól született, aki örökre megváltoztatta a forró italok szállításának módját. 1913-ban egyesítette a vákuumszigetelést és az acél szilárdságát egy hordozható palackban, feltalálva azt a teljesen acél termoszt, amelyet ma ismerünk és szeretünk. Az azóta eltelt évszázadban vákuumpalackja koncepcióból ikonná fejlődött, és a munkanapok, az utazások és a kirándulások nélkülözhetetlen részévé vált. A Stanley márka számtalan kaland és még több közös emlék része volt. Napi kávészüneteket és ugyanannyi étkezést segítünk szeretett étel- és italfelszerelésünkkel. Minden egyes évvel tovább törekszünk arra, hogy időtálló, mégis modern megoldásokat hozzunk a mai szabadtéri kalandhoz. Számunkra arról van szó, hogy a szabadban töltheti el idejét olyan felszereléssel, amelyre számíthat alkonyattól hajnalig, a napindító kávétól az estét lezáró szeszes italokig.

A leginkább fenntartható termékek azok, amelyeket soha nem kell kidobni vagy kicserélni. Ezért építünk tartós és újrafelhasználható palackokat már több, mint 100 éve. És acélból készítjük őket, ami a bolygó egyik leginkább újrahasznosítható anyaga. Ez lehetővé tette számunkra, hogy csökkentse az eldobható termékek iránti igényt, ami azt jelenti, hogy kevesebb szemetet kell elhelyezni a hulladéklerakókban. Bár az elsők között ismerhettük fel a tartós és újrafelhasználható termékek gyártásának fontosságát, örülünk, hogy nem mi vagyunk az utolsók. De nem csak arról van szó, amit csinálunk, hanem arról is, hogyan csináljuk. Azzal, hogy a teljes ellátási lánc egészében a környezetvédelemre és a biztonságra összpontosítunk, elkötelezettek vagyunk az etikus gyártás mellett, csökkentjük vállalati lábnyomunkat, és garanciával élünk, ami azt jelenti, hogy a teljes termék helyett egyetlen alkatrészt cseréljünk, amikor csak lehetséges. Igen, olyan termékeket építünk, amelyek egy életen át kitartanak. És ezt az életet és az azt követő egy évet azzal a szándékkal töltjük, hogy jól cselekszünk népünk, bolygónk és legfőképpen Ön által."