A timsó egy természetes, a föld mélyében keletkező és onnan bányászott ásványi só, amit az ókori egyiptomiak óta, több, mint négyezer éve alkalmaznak gyógyító tulajdonságai miatt. Organikus fertőtlenítő aftershave, ami rendkívül hasznos és fontos összetevője a tradícionális borotválkozásnak. Vérzéselállító és antiszeptikus tulajdonságokkal bír, mivel összehúzza a pórusokat és megöli a baktériumokat, bőrünknek hűvös, felfrissült érzést kölcsönözve (ezen jellemzői miatt ideálisan használható gyantázás utáni bőrnyugtatónak, akár a bikinivonalon is. Érdekesség, hogy a timsótömböt akár natúr dezodorként is felhasználhatjuk, ahogyan azt a Közép- és Távol-Keleten tették évszázadokon át. A timsó gátolja az izzadságot és teljesen szagtalan). Horzsolt bőrön csíp, ami tökéletes visszajelzésként szolgálhat arra, ha nem helyes irányban, túl erős nyomással borotválkoztunk, vagy túl sokszor húztuk át bőrünket.

Használata egyszerű: nedvesítsük meg a timsó tömböt és dörzsöljük át vele finoman a borotvált bőrfelületet, majd hagyjuk megszáradni. Amennyiben hidratáló vagy borotválkozási krémet használunk, öblítsük le arcunkat és töröljük szárazra egy törölközővel, mielőtt felvinnénk a krémet. Alkalmazás után tisztítsuk meg a timsótömböt vízzel, szárítsuk meg és tároljuk száraz, szellős helyen. Ha nedvesen hagyjuk, vagy nedvességnek tesszük ki, a timsótömb egyszerűen feloldódik.

Száraz, érzékeny bőrűeknek azonban a timsó használata nem javasolt, hiszen pórusösszehúzó hatása megvonja a nedvességet a bőrtől, így szárítva azt még jobban. Zsíros bőrre ellenben kifejezetten jó hatású lehet: segít eltűntetni és megelőzni az akne és más bőrhibák kialakulását. Ugyanakkor a mindennapos használat itt sem ajánlott, hiszen könnyen túlszáríthatja bőrünket, minek következtében az felesleges faggyútermelésbe kezd.

Egy timsótömb, ha nem ejtjük le és nem áztatjuk el, hosszú évekig ki fog minket szolgálni.